četvrtak, 28. srpnja 2011.

Google Two-factor autentičnosti sada žive u 150 zemalja i 40 jezika

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iAAKt3jBWv4/:

Dobra vijest za Google korisnike izvan SAD: Internet div je najavio da u dva koraka Potvrda je sada dostupan u 150 zemalja svijeta i 40 jezika. Trebali biste ga koristiti. Stvarno.

Ne, značajka, koji je više općenito naziva dva faktora autentifikacije, ne zvuči cool. U stvari, to je vrsta boli za postavljanje. Ali to pomaže u zaštiti Vašeg Google računa od krađe identiteta i nekih drugih sigurnosnih napada - što je od vitalne važnosti obzirom na to koliko podataka mnogi ljudi su spremanje na Googleovim poslužiteljima, te će samo postati više tako.

Evo kako to radi: Nakon aktiviranja dva koraka provjere autentičnosti, kad god se pokušati prijaviti na svoj ​​Google račun da ćete biti upitani za oba tvoj 'redovne' lozinkom i drugi lozinku koja je dostupna samo putem telefona. Drugim riječima, prijavite zahtijeva i svoju lozinku (koje bi mogle biti tj. phishing), te kod s nešto što fizički (što je teže dobiti).

Možete se odlučiti za primanje ovaj drugi broj preko smartphone, telefonski poziv ili SMS-a (to je najlakše koristiti samo smartphone app, koja je dostupna za Android, iPhone, BlackBerry i). A možete koristiti kolačić za spremanje drugi znak za trideset dana, tako da ćete samo morati proći kroz proces jednom mjesečno na računalima koje koristite često.

Naravno, mnoge aplikacije i uređaje pitati za vaš Google vjerodajnice (iCal, telefoni, tablets, što god), a oni nemaju tu dva faktora protoka izgrađena rezervirati za ove, Google vam omogućuje stvaranje aplikacije specifične lozinke - Google ispljunuti jedinstven niz slučajnih slova, te ih upišite u aplikacije polje za zaporku i spremite ga (ne morate upamtiti ili zapisati ovu lozinku). Ovaj proces je vjerojatno zbunjujuće o dva koraka provjere, ali to nije previše lukav nakon što ste učinili ga nekoliko puta.

Google prvi uveo dva koraka provjeru prošle jeseni, a dostupan je svima u Sjedinjenim Državama prošlog veljače .


Nema komentara:

Objavi komentar