četvrtak, 2. lipnja 2011.

Više malware u android tržište: Google uklanja štetne 26 app dvojnici

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/01/more-malware-in-the-android-market-google-removes-26-deleteriou/:
U idealnom slučaju, mi bismo da naš softver smartphone shopping slobodan od spektra zlonamjernih aplikacija masquerading kao koristan sam sebe. Ovaj vikend prošlosti, međutim, 26 aplikacije u Android Market su otkrili da se pakiranje opasan kod naziva Droid Dream Light. Očigledno, kukavički devs koji je napravio malware uzeo postojeće aplikacije i mijenjati ih poslati podatke (uključujući i IMEI i IMSI informacije) o zaraženim slušalicu na udaljeni poslužitelj po primitku poziva. Šifra se također mogu skinuti i bijelu nove instalacije paketa, ali treba korisniku odobrenje da to učini. Google odmah izvukao vrijeđa aplikacije, već je njihov izgled služi i kao još jedan podsjetnik da budu oprezni prilikom preuzimanja softvera na vaš smartphone - razboritost zahtijeva skrb vaš app dozvole, da vaš mali zeleni bot početi krade vaše osobne podatke.

Više malware u android tržište: Google uklanja štetne 26 app dvojnici prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 1. lipanj 2011 18:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Inquirer | izvor Vidikovac blog | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar