utorak, 14. lipnja 2011.

New York Times, OpinionLab tužiti Lodsys traži utvrđenje

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/14/new-york-times-opinionlab-sue-lodsys-seeking-declaratory-judgem/:

Indie programeri okrenuo web sati nakon primitka pisma upozorenja iz Lodsys prošlog mjeseca, no veći devs su više tradicionalni pristup , ostavljajući komunikacijske i prst koji pokazuje da pravnici umjesto. Dva takva poduzeća, New York Times i OpinionLabs, došao na svjetlo dana nakon podnošenja tužbe protiv patenta mamac jučer, tražeći deklaratorne presude izgubiti Lodsys's patente. Devet-stranica prigovoru NYT liste četiri Lodsys patentima, uključujući 7.222.078, što je ranije bio korišten za cilj manji programere. NYT je klik-kroz sustav i OpinionLabs 'istraživanja obje su također ciljaju, a ako odijela su uspješni, Lodsys bi biti odgovorna za sve pravne troškove, a neće biti dopušteno da prikuplja na patenata u budućnosti.

Razgovarali smo s Julie Samuels iz EFF , koji je objasnio da je za podnošenje deklaratorne presude može teoretski omogućiti NYT i OpinionLabs da su suđenja održana u Kaliforniji i Illinois, gdje je deklaratorne presude podnesene su, umjesto istočne Distrikta Texas - notorno tužitelj-friendly sud gdje Lodsys podnio tužbu protiv svojih sedam devs 31. svibnja . Ostali devs koji su primili pisma, ali još uvijek nisu tužio također može učiniti isto. Odijela donijeli NYT i OpinionLabs formalno poziva valjanost Lodsys patenata u pitanje, ali na žalost ne mijenjaju igra za devs Lodsys već tužila, koji će i dalje biti odgovoran za licenciranje i druge naknade štete, ako sud utvrdi da se patenti vrijedi (i njihove aplikacije da se krše).

New York Times, OpinionLab tužiti Lodsys traži deklaratorna presuda prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 14 lipanj 2011 13:26:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Electronista | izvor New York Times Company | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar