subota, 7. svibnja 2011.

Apple bi mogao usvojiti ARM za prijenosna računala, ali zašto bi to?

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/zyji1vvOQaU/apple-could-adopt-arm-for-laptops-but-why-would-it.ars:

Apple / ARM glasina du jour je da Apple će prijelaz svoj ​​cijeli prijenosni Mac linija na ARM-based CPU , spustivši Intel uopce. Izvori govore da Semi Točna tvrdnja je to "gotova stvar", a potez bi se trebalo dogoditi do 2013, kada je 64-bitni ARM A15 jezgra postane dostupan. Dok buduće generacije Apple A5 procesor mogao napraviti neki smisla za nešto slično MacBook Air, tvrde da će Apple jarak Intel veliko za ARM jednostavno ne zbrajaju.

Polu Točan izvori kažu Apple već radi na ovoj tranziciji. Od OS točke gledišta, to ne bi bilo da je teško IOS i Mac OS X su obje se temelje na više ili manje isti kod osnovnog i IOS već radi na ARM.

"Dakle, kratke priče, x86 je povijest na Apple laptop, ili će biti u 2-3 godina", tvrdi Semi Točno, na temelju svojih izvora "informacija. "U svakom slučaju, to je gotova stvar, Intel je van, a Apple čipovi su u."

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar