nedjelja, 3. travnja 2011.

Weird Science nalazi bottomonium "posebno atraktivan"

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2KGV0W-jV3I/weird-science-finds-bottomonium-particularly-attractive.ars:

Pretpostavljam da to znači da mora postojati uponium, previše: Negdje uz moj razvoj u nekoga tko se pravi da zna fiziku, postao sam svjestan da čestice formirane od jednog od težih od uobičajenog kvarkovi imao čudan naziv. Uparivanje šarm i njegove manje šarmantan anti-šarm je dobila ime "charmonium." Ono što bih zanemario da cijenimo je činjenica da je ova imenovanja konvencija je općenito. Bilo kvark uparen sa svojim antiquark spada pod naslovom "quarkonium", koji ima prilično jadan posljedice kada se primjenjuju na dnu Quark, kao što se vidi u otvaranju rečenice fizike papira preprint : "Teška quarkonium spektroskopije (proučavanje teških kvark- antiquark vezana stanja, kao što su bottomonium (b / anti-b)) dugo je bio smatran idealan laboratorij za istraživanje interakcije kojim se uređuje struktura quarkonia, Quantum kromodinamika (QCD). Bottomonium je posebno atraktivna zbog vrlo bogat niz vezanog stanja ispod otvorenog okus prag. "

Ja nemam pojma što "open-okus prag" može uključivati, ali ja zasigurno će se sjetiti "bottomonium je posebno atraktivan" malo.

To vjerojatno ne bi trebali imati je napravio mimo institucija bord: IRBs postoje za zaštitu potencijalnih istraživanja ispitanika iz pokusa koji bi mogli biti štetni ili otpad vremena. Činilo se da nisu plaćati pozornost kada su ovi eksperimenti došao na pregled , s obzirom na eksperimente koji su uključeni "ima ljudi koji su nedavno doživjeli neželjene break-up prikaz fotografija svojih bivših partnera kao i oni o tome misle biti odbijena", dok je punjena unutar MRI cijev. Nadalje osuda za pristup dolazi iz nalaza: nekoliko područja u mozgu koji su uključeni u obradu fizičku bol postaje aktivan kada se bave emocionalnim mamurluka od bačena.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar