nedjelja, 3. travnja 2011.

Osborne 1 slavi svoj 30. rođendan, i da je prijenosni računalne revolucije

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/03/osborne-1-celebrates-its-30th-birthday-and-that-of-the-portable/:
Dana 3. travanj 1981 - prije trideset godina i danas - Adam Osborne predstavio Osborne 1 na West Coast Computer faire u San Franciscu. To je 4 MHz Zilog Z80 CPU, dvije single-sided diskete, 64K RAM, i pet-inčni CRT crno-bijeli zaslon. Ništa posebno posebnim tamo, čak i natrag u dan. No, ono što je napravio Osborne 1 izvanredna je činjenica da 24-funta plastike stroj je ručka za nošenje na leđima - i na cjenjkati cijenu od 1.795 dolara sa softverom uključeni, ona je postala jedna od prvih masovne proizvodnje prijenosnih računala uspjeti. Koji, naravno, potaknulo natjecatelja stvoriti vojsku još više "luggable" loveable strojeva. Nedugo nakon što je pomogao promijeniti tijek povijesti, Osborne i njegov računalo je pao u spiralu boli , ali sljedeći put ti se dive načinu na ultralight slajdova u Manila kovertu, znat ćete tko zahvaliti. Nađi kratka ali slatka kronika Osborne 1 na naš Technologizer link.

Osborne 1 slavi svoj ​​30. rođendan, i da prijenosnog računalstva revolucije prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 3. travanj 2011 13:13:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Technologizer | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar