nedjelja, 3. travnja 2011.

Feature: Photoessay: Slike od prvih planetarnih orbita

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAjyr_drr2I/photoessay-images-from-first-orbits.ars:

Ovaj tjedan, NASA objavila prve slike da je njegov Poslanik probe poslao natrag nakon što je otišao u orbitu oko Sunčevog sustava najdublje planet Merkur. To nisu bili prvi slika preuzeta od Merkura iz letjelica, pa čak ni prve slike Merkura koje je Messenger, koji je donio planet nekoliko puta kao što je manevrirati u orbitu. Pa zašto je ulazak orbiti velika stvar?

Na neki način, odlazak u orbitu znači da smo tu da naučiti, umjesto da jednostavno otkriti. Mi smo pokupili izvanredne stvari kao Putnici pucao prošlosti vanjske planete u našem Sunčevom sustavu, ali brzo flybys skloni pružaju ograničeni, statična slika planeta su posjetili. Kad smo se vratili s kasnijim orbiteri, moramo pratiti stvari kao što je mijenjanje godišnjih doba na planete i njihove mjesece, evolucija njihove kolutove , i promjene u njihovim atmosferama. Ako se jednom prolazu daje nešto zanimljivo, to je moguće vratiti se okolo i još jedan pogled.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar