utorak, 26. travnja 2011.

Purdue je Celeritas automobil ocjene 2200 mpg od sunca, pobjeda Shell Eko-maraton

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/25/purdues-celeritas-car-scores-2-200mpg-from-the-sun-wins-shell/:

Sa cijene plina preljev 4,50 dolara po galonu, u nekim dijelovima zemlje, automobil koji košta djeliću denar po milju voziti (i izgleda kao da pripada na cesti) je siguran da biste dobili našu pozornost. 275-pound, 2200 MPG Celeritas Čini se da je najbliži smo došli da ima solarni automobil koji bi mogao jedan dan uzeti na ulice, međutim, što objašnjava zašto vozilo osvojio prvu nagradu u kategoriji Urban Concept u ovom godine Shell Eko-maraton. Iako to može samo prijevoz jednu osobu (vozača), auto uključuje prednja svjetla, svjetla, prtljažnik, pa čak i backup kamera. Znakovita je odsutan iz ove verzije su klima uređaj i registarske pločice - od kojih je potonji bi (naravno) biti potreban prije automobil postaje pravna ulici. Dizajn Purdue University tim izabrao "Celeritas" (latinski za "brzinu") kao naziv za ovaj uskoro-to-biti-ulica-pravna roadstera, premda se u kategoriju koja je poznata po sporija vozila, ne bismo očekivali da prototip letjeti prošlosti nas u brzom. Možda možemo dobiti Celeritas i bršljan zajedno za neko vrijeme prije nego što sam si mi pada Hamiltons za galon redovitih?

Purdue je Celeritas automobil ocjene 2200 mpg od sunca, pobjeda Shell Eko-maraton prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, travanj 25, 2011 18:47:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Purdue University | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar