utorak, 26. travnja 2011.

Danas se obilježava 50. godišnjica prvog silicija integrirani sklop patenta (i cijeli računalne industrije)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/25/today-marks-50th-anniversary-of-first-silicon-integrated-circuit/:

Postoji malo pitanje koje su u posljednjih 50 godina predstavlja najinovativniji pola stoljeća u ljudskoj povijesti, i danas obilježava obljetnicu izuma koji je počeo sve: silikon-based integrirani krug. Robert Noyce primio orijentir US patent na 25. travanj 1961, idući na nalaze Intel Corporation sa Gordon E. Moore (od Mooreov zakon slava) u 1968. On nije bio prvi koji je izmislio integrirani krug - izumitelj džepno računalo Jack Kilby je patentirao sličnu tehnologiju na germanij napolitanki za Texas Instruments nekoliko mjeseci prije. Noyce je silicij verzija zaglavi, međutim, i odgovoran je za Mooreov procijenjena 3,7 milijarde dolara neto vrijedi, a da ne spominjem uspjeh cijele računalne industrije. Holding 16 drugih patenata i zaslužan kao mentor Steve Jobs , Noyce je dobio Nacionalnu medalju tehnologije u 1987, i nastavio da oblikuju računalne industrije sve do svoje smrti 1990. Ako Mooreov zakon i dalje vrijede, kao što mi predviđamo da će, očekujemo u idućih 50 godina biti još uzbudljivije nego prošle. Nađimo se vratiti ovdje u 2061.

Danas se obilježava 50. godišnjica prvog silicija integrirani sklop patenta (i cijeli računalne industrije), prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, travanj 25, 2011 16:23:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Calgary Herald | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar