četvrtak, 28. travnja 2011.

MIT-genetski modificirane viruse pojačati solarne ćelije Učinkovitost herding nanocijevi

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/27/mits-genetically-modified-viruses-boost-solar-cell-efficiency-b/:
Čarobnjaci MIT su to učinili opet. Nakon što je provjeriti umjetno lišće i Operabots off to-do liste, da ste se preselili na poboljšanju efikasnosti solarnih ćelija. Njihova tehnika kombinira genetski modificirana verzija M13 virus ugljikove nanocjevčice, koji su već pokazala da povećanje učinkovitosti. Nažalost, neki nanocjevčice unaprijediti solarne ćelije performanse, dok drugi to spriječiti - a obje vrste grupa imaju tendenciju da se zajedno, negirajući njihove prednosti. Promjene M13 virus, međutim, može odvojiti dvije vrste, kao i spriječiti clumping, vidjeli smo sličnu uporabu duhana virus mozaika za izgradnju bolje elektrode . Dodavanje virus izgrađena struktura za termo-solarne ćelije senzibilizirane povećanje učinkovitosti pretvorbe energije za gotovo trećinu, a, uz samo jedan dodatni korak u procesu proizvodnje potreban, novi pristup bi mogao biti brzo uzeti gore mimo postojećih proizvodnih pogona. MIT: dokazujući još jednom da virusi su dobre za više od samo smiting svoje neprijatelje.

MIT je genetski modificirani virusi pojačati solarne ćelije Učinkovitost uzgojem nanocjevčice prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 27 travanj 2011 19:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Inhabitat | izvor MIT | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar