ponedjeljak, 18. travnja 2011.

iRobot Packbots unesite Fukushima nuklearne elektrane za prikupljanje podataka, fotografirati, spašavaju živote (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/18/irobot-packbots-enter-fukushima-nuclear-plant-to-gather-data-ta/:

iRobot je nedavno razmještene par robota Fukushima Daiichi nuklearna elektrana u Japanu, gdje se intenzivno razine zračenja imati je napravio to sve opasno za ljudsku spasioce za rad. Daljinsko Packbots upisao jedan od Fukushima je reaktor zgrada u nedjelju ujutro, u nadi da će pružiti vlasti bolju ideju o tome što se događa unutar postrojenja Donje regije. Svaki Packbot ušao u objekt s priloženom video kamera, dopuštajući Tokyo Electric Power (TEPCO) da primi živjeti unutrašnjosti slike i temperature čitanja uznemiri reaktorske zgrade. To bi svakako biti obeshrabljujući zadatak za bilo kojeg čovjeka poduzeti, ali Packbot je posebno dizajniran da se nosi s opasnim uvjetima (u prošlosti, to je bio korišten u smirivanju bombe za US Army ). A Packbot nije sama , bilo. Vlasti su također koristi mehaničke bager i transporter obrisati neke krhotine izvan postrojenja, a bez posade helikoptera je istaknute nebu, da se zračnim fotografijama područja. TEPCO još da objave informacije o Packbots nalazima, ali ako u nedjelju misija pokazuje da se uspjeh, oni će biti poslani na druga dva reaktora zgrade, učiniti to sve više ponovno. Check out video i dodatni slika Packbot, nakon pauze.

Nastaviti čitanje iRobot Packbots unesite Fukushima nuklearne elektrane za prikupljanje podataka, fotografirati, spašavaju živote (video)

iRobot Packbots unesite Fukushima nuklearne elektrane za prikupljanje podataka, fotografirati, spašavaju živote (video) prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, travanj 18, 2011 10:56:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor IDG | Email ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar