utorak, 15. ožujka 2011.

U laseri vjerujemo: NASA istraživanja 5kW galaktičkog sustava odlaganje otpada

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/15/in-lasers-we-trust-nasa-researches-5kw-galactic-trash-disposal/:
Prostor bezvrijedna je rastući problem - 200.000 komada i brojanje - kao i iznos od zemljine orbite krhotine povećava, tako da se prilika neki satelit će biti uključeni u kozmičkom sudara. Kako bi to izazvalo mnogo škrgut zubi i jao za pogođene stranke zemaljske, neki znanstvenici iz NASA-inog Istraživačkog centra Ames su razapeo ideju uklanjanja rekao je junk sa laserom - još jednom dokazuje da je sve bolji s laserima . Ideja je da koristite 5kW zraka, poput onog koje smo dobili na Starfire Optički Range , usporiti naš galaktičkog otpada dovoljno da ga spali u Zemljinu atmosferu. Trenutne procjene kažu takav laser mogao eliminirati deset komada junk dana, obećavajući nam budućnost urednim nebo.

U laseri vjerujemo: NASA istraživanja 5kW galaktički odlaganje otpada sustav prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 15 ožujak 2011 01:21:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Technology Review | izvor Cornell University Library | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar