nedjelja, 23. siječnja 2011.

Hakeri prerušen telefon kao tipkovnica, koristiti za napad na računala putem USB-a

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/23/hackers-disguise-phone-as-keyboard-use-it-to-attack-pcs-via-usb/:
Vidjeli smo hakeri koriste klavijature da dostavi zloćudnog koda na računalima , i vidjeli smo smartphone koristiti kao daljinski upravljači za automobile i TV - ali nikad nisam vidio smartphone prikriveno kao tipkovnica se koristi za kontrolu računala, do sada . Par ljudi na ovogodišnjem Black Hat konferenciji DC su izmislili pametni malo koda koji omogućuje ukorijenjena smartphone - spojen na PC putem USB - postaviti kao tipkovnicu ili miš, kako bi se napad i kontrolu računala. Hack uzima prednost USB nemogućnosti da provjeri priključenih uređaja u kombinaciji s operacijskim sustavima 'nesposobnost za filtriranje USB pakete koji će omogućiti korisnicima da onemogući takav napad. Iako korištenje digitalnih kostim to hack računalo je divan ideja, to ne predstavlja mnogo dodatni rizik za korisnike, jer metoda još uvijek zahtijeva fizički pristup USB port za rad - i većina nas će vjerojatno primijetiti netko uključiti smartphone u naše laptop dok smo ga koristite.

[Image Credit: Angelos Stavrou / CNET]

Hakeri prerušen telefon kao tipkovnica, koristiti za napad na računala putem USB-a prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 23 siječnja 2011 02:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor Black Hat DC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar