nedjelja, 26. prosinca 2010.

Novi solarni stroj mogao generirati vodik gorivo, hrana za vas buduće vozilo

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/26/new-solar-machine-could-generate-hydrogen-fuel-food-for-you-fut/:
Mi smo neodlučan podnijeti ovaj jedan u mapi označene "Awesome stvari koje nikad dogoditi", ali to je definitivno na sat popis. Novi prototip solarnog uređaja je izmišljena pretvoriti sunčevo svjetlo u gorivo, mnogo na isti način biljka ne. Eko-minded ljudi vjerojatno će shvatiti da konvencionalna fotonaponskih panela "moraju koristiti električne energije oni stvaraju in situ", i na taj način, ne mogu isporučiti energiju noću, a to ovdje uređaj ima prilično neobičan pristup, koristeći zrake sunca uz ceria (čaroban , prekrasan metalnih oksida) na "razbiti ugljični dioksid i vodu u gorivo koje se mogu skladištiti i prevoziti." U teoriji, barem, uređaj se može koristiti za stvaranje vodika i / ili ugljičnog monoksida, s bivšim su očito korisno za gorivo do vodik-based automobila budućnosti. Nažalost, postojeći prototip je užasno neučinkovita - samo oko 0,7 posto solarne energije može biti pretvorena u gorivo - ali istraživači su odlučan u tome da oni mogu potaknuti da je gotovo 20 posto u vremenu. Mi ćemo provjeriti natrag u desetljeću ili tako da vidite kako stvari napreduju.

Novi solarni stroj mogao generirati vodik gorivo, hrana za vas buduće vozilo prvobitno pojavio na Engadget na ned, 26. prosinac 2010 02:18:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BBC , UPI | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar