nedjelja, 26. prosinca 2010.

HRP-2 humanoidnog robota uči koristiti zapreke za njezinu korist

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/26/hrp-2-humanoid-robot-learns-to-use-obstacles-to-its-advantage/:
Postoji svibanj biti mnogo robota vani mogli izbjeći ili svladati prepreke, ali ne možemo reći da smo vidjeli previše koje su zapravo u mogućnosti koristiti prepreke u svoju korist. To je zahtjev za slavu ovog tzv HRP-2 robot sagrađen od strane istraživača u Japanu Nacionalnog instituta za naprednu industrijsku znanost i tehnologiju , međutim, koja je u stanju otkriti objekte oko njega i razabrati kako se oni mogu koristiti za to pomoć sa poseban zadatak - kao što je naslonjena na stol kako bi se ravnoteža dok udaranje lopte, na primjer. Kao što je New Scientist ističe, da li namjerno ili ne, na kraju rezultat je robot koji se ponaša kao znatno starija osoba - uvjerite se sami u video nakon pauze.

Nastaviti čitanje HRP-2 humanoidnog robota uči koristiti zapreke za njezinu korist

HRP-2 humanoidnog robota uči koristiti zapreke za njezinu prednost prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 26. prosinac 2010 11:07:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Geek.com | izvor New Scientist | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar