subota, 27. studenoga 2010.

Promjena radar pištolj identificira bombaša samoubojica do deset metara

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/27/modified-radar-gun-identifies-suicide-bombers-up-to-ten-meters-a/:
William Fox Pomorskog Poslijediplomski školi u Montereyu i Ivan Vesecky, njegov kolega na UC Santa Cruz, rade na modificirani radar pištolj da se mogu identificirati samoubojstvo bombe nositi ispod odjeće. Da biste to učinili, oni su popisane najčešći aranžmana loop žica se koristi za izgradnju "samoubojstvo prsluci," i razvio softver koji se može identificirati radar presjek svakog od njih. Do sada, rezultati su prilično dobro: prema New Scientist, "osoba koja sve izbrblja čimbenici u polarizacije ogleda signala" im je omogućilo da se ispravno identificirati volontera odjeven kao bombarderi i do deset metara, otprilike osamdeset pet posto vremena. Naravno, čak i sa uspjehom ocijenili ovu visoka, takav sustav će biti skloni da mrda gore neistinit. Kako bi se smanjio ovaj, uređaji bi u kombinaciji s drugim tehnologijama, kao što su pametne sustave nadzorne kamere i infracrveni imaging.

Promjena radar pištolj identificira bombaša samoubojica do deset metara prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 27 studeni 2010 07:12:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New Scientist | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar