subota, 4. lipnja 2011.

Apple, Google ponude na Nortel patenata dobivanje tržišnog nadzora

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/0XGt4ZiCj0k/apple-bid-on-nortel-patents-getting-anticompetitive-scrutiny.ars:

Američko ministarstvo pravde navodno je započela istragu ponude od strane Apple i Google na Nortel's patentnog portfelja kako bi se osiguralo da neće biti nikakvih protunatjecateljskog podvalu, prema izvorima govori Wall Street Journal . Apple posebno je DOJ interes, tvrde izvori, budući da tvrtka ima novijoj povijesti "[potvrđivanja] prava intelektualnog vlasništva u odnosu na druge tvrtke."

Nortel, kanadski proizvođač telekomunikacijske opreme koji je podnio zahtjev za stečaj zaštite u siječnju 2009 , počeo grupiranje svoje patentnog portfelja prošle godine u različite tehnologije "kante" za prodaju na druge tvrtke. niz velikih imena je dobio u na prvom krugu natječaja , uključujući RIM, Apple i Google, koji su vjerojatno ide nakon Nortel's visoko prized 3G i 4G patenata.

Prema listu, međutim, Appleov udio u Nortel patenata je neki razlog za zabrinutost. Tvrtka je bila uključena u nekoliko intelektualnog vlasništva i patentne tužbe s tvrtkama kao što su Nokia , Samsung , HTC , i Amazona kao što je kasno, a DOJ nedvojbeno želi osigurati Apple jednostavno neće zlostavljanja Nortel portfelja kako bi tužiti više tvrtki. Časopis je izvori tvrde da je Apple "je u razgovorima" s DOJ kako bi se riješila ova pitanja.

Kao što je za Google, DOJ je navodno već počeo preispitati svoje 900 milijuna dolara ponuda za patente, iako postoje očito nema većih tržišnog natjecanja na Google kraja.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar