subota, 28. svibnja 2011.

Taktilni Četka koristi senzorne iluzije pustiti ako se osjećate igre, filmove

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/28/tactile-brush-uses-sensory-illusions-to-let-you-feel-games-movi/:
TactileBrush
Loše arachnophobes - to je dovoljno loše da 3D filmovi mogu učiniti da izgleda kao rojevima osam nogu Freaks su izlijevanje na ekranu, sad Disney želi da se osjećate grozan crawlies, previše. U nastojanju da se pretpostavlja jedan-gore onih "4D" stolice koristiti na Shrek-a dvorac dolje u Orlandu, tvrtka radi na ono što zove dodirni Četka - stolica sa nizom od 12 vibrirajućim zavojnice koje su u stanju simulirati ništa od osjećaj prebrzu vožnju oko staze kako delikatna kapanje kiše na leđa. Dvije tehnike: vidljivo kretanje, koji aktivira dva motora u brzom slijedu stvoriti privid nečega što se kreće u odnosu na kožu, i fantomski osjet, u kojoj dva stacionarni vibracije su se osjećali kao jedan peckanje između dvije točke. Disney istraživači demoed dodirni Četka na Konferenciji o ljudskim faktori u računalne sustave u Vancouveru koristeći utrkujući igra, ali se nadam da ga oni prenesu zabavni park vožnje i kina - koji, u desnu ruku, trebali dovesti do više vrištala i najmanje nekoliko pari mokre hlače.

Taktilni Četka koristi senzorne iluzije pustiti ako se osjećate igre, filmove prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 28 svibanj 2011 13:01:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink NewScientist , Wired | izvor Disney Istraživanja Pittsburgh | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar