četvrtak, 26. svibnja 2011.

Amfibijska Aquapod može biti clumsiest robot ikad (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/26/amphibious-aquapod-might-be-the-clumsiest-robot-ever-video/:
To može izgledati kao ništa više od slučajnog komad more smeća, ali da je ružna malo stvorenje ste bulji u je zapravo poznat kao Aquapod - amfibijski robot koja indeksira oko koje pada na nju samu. Doslovno. Razvili istraživači na University of Minnesota je Centar za distribuirani Robotika , Aquapod koristi dvije ruke vlakana ugljika i servo motor sustava kako bi se kolut oko, kao pijan potkova rakova. To sigurno nije najbrži od robota, ali ovaj tip je izdržljiva dovoljno za kretanje po grubim terenima, a po svoj nadimak, je u potpunosti vodootporan i potpunu kontrolu nad svojim uzgona. Tvorci Andrew Carlson i Nikos Papanikolopoulos reći svoje 2.000 dolara umotvorina jednog dana se koristiti za praćenje populacije riba i provoditi eksperimente podvodne - ili jednostavno strava bejesus od plaže-ide djeci. Video nakon pauze.

Nastaviti čitanje amfibijska Aquapod može biti clumsiest robot ikad (video)

Amfibijska Aquapod može biti clumsiest robot ikad (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 26 svibanj 2011 08:48:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink io9 | izvor IEEE Spectrum | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar