srijeda, 20. travnja 2011.

Istraživači su pronašli dokaze IOS 4 zapisa svih vaših putovanja, opet (updated)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/20/researchers-find-ios-4-records-your-location-in-system-file-syn/:
Ako niste već mislite da je vaš smartphone zna previše o vama, ovdje je zgodan podsjetnik. Dvojac u Velikoj Britaniji istraživači otkrili su potencijalno zabrinjavajući (i Čudnovato dovoljno, nedokumentovan) značajka u IOS 4 : ona traži svoj ​​iPhone snimiti vašu lokaciju stalno, onda timestamps da podatke i evidencije za buduće naraštaje. Problem s ovim nepoželjnih lokacija praćenje je da je skrivena datoteka koja sadrži podatke - consolidated.db - relativno je lako otkriti i pročitati, što sve stolna ste napravili telefona do telefona sam čak i veći privatnosti opasnosti nego što bi obično biti. Neki dodatni kopanje otkrio ovo ponašanje je poznato oko za dobar vrijeme (vidi Courbis link ispod), ali uglavnom ljudi koji su uključeni u računalne forenzike. Osim toga, vraćanje sigurnosne kopije ili migraciju na novi uređaj čuva podatke prijavom ide, što istraživači ukazuju na kao dokaz da je ono što se događa nije slučajno. Pogledajte par vizualizaciju izvađen rezultata na video nakon pauze.

[Hvala, Tom]

Update: izvorni tekst ovog članka je ažurirana u smislu da je to već poznat problem, iako u ograničenim krugovima.

Nastaviti čitanje Istraživači pronašli dokaze IOS 4 zapisa svih vaših putovanja, opet (updated)

Istraživači su pronašli dokaze IOS 4 zapisa svih vaših putovanja, opet (updated) prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 20 travanj 2011 11:03:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink The Guardian | izvor iPhone Tracker , O'Reilly Radar | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar