ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Google pomoću daljinski ubiti prebaciti u android SWAT malware aplikacije

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Y1ql_6KterE/google-using-remote-kill-switch-to-swat-android-malware-apps.ars:

Google uklonjen broj zlonamjernih programa iz android tržište prošlog tjedna. Programi iskorištavaju ranjivost u platformu koja omogućuje napadačima da steknu root pristup i očito stvoriti backdoor za uvođenje daljnjih zlonamjernih programa. U priopćenju objavljenom na službenom Google Mobile blog ovaj vikend Android sigurnosti dovesti Rich Cannings, tvrtka je pojasnio situaciju i opisane korake koje poduzima kako bi se riješio problem.

Osim za sprečavanje daljnje infekcije uklanjanjem zlonamjernih aplikacija Android Market, Google će koristiti svoj daljinski ubiti prebaciti prisilno deinstaliranje aplikacija od zaražene slušalice. Tvrtka je također istiskuje ažuriranje android tržište da mogu preokrenuti iskoristiti, tako sprječava napadača koristeći ga uzrokovati daljnja oštećenja. Google je već počeo slati e-poštu za ugrožene korisnike kako da objasni situaciju.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar