subota, 26. veljače 2011.

iFixit: "magarca" može nadograditi svoj Xoom tableta za 4G

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/dHXPyMyBwU8/ifixit-a-donkey-could-upgrade-your-xoom-tablet-to-4g.ars:

Teardown stručnjaci iFixit vjeruju da su zeroed u na korake potrebne za nadogradnju tableta Motorola Xoom dobiti na Verizon's "4G" (LTE) mreže, iako dom upgraders će i dalje trebati SIM karticu iz Verizon prije nego što oni mogu početi koristiti više -the-air veze. Jednostavan postupak je samo jedan od otkrića iFixit napravio u posljednjih teardown od Xoom , koji je dobio ocjenu 8 (od 10) na iFixit je repairability razmjera.

Motorola i Verizon zahtijevaju Xoom vlasnike da pošalju svoje tablete za šest radnih dana, ako žele LTE nadogradnju, ali je izrazio iznenađenje iFixit na potrebu za takav proces su uključeni. Svaki Xoom je očito spreman za 4G upgrade-u nakon uzimanja osim njihovih ne-nadograđen uređaj, tim je otkrio lažan SIM karticu s natpisom "Zamijeni sa SIM tek nakon 4G nadogradnje."

Cijeli proces je samo tri koraka, ispostavlja se: dvije Torx vijci moraju izaći dnu slučaju da izloži pločica, koji onda može biti uklonjen nakon odspajanja uređaja antene i uklanjanje još dva Torx vijka. Pločica onda se može zamijeniti s 4G-kompatibilan odbora, a to je očito na kraju nadogradnju.

"Iskusan tehničar može izvesti taj swap u manje od 10 minuta. Pakao, magarac je vjerojatno mogao skinuti u manje od dva sata", rekao je u iFixit e-mail. "Mi nemamo pojma zašto kupac ne može samo ići u dućan Verizon i na licu mjesta, predstavnici omogućiti 4G na licu mjesta, baš kao i oni u mogućnosti prenijeti mobilne kontakte i obavlja druge aktiviranje postupaka."

Magarci ili ne, Xoom neće raditi na Verizon's LTE mreže do kompatibilan SIM kartica je na mjestu, tako da ne idu misleći da ćete biti u mogućnosti uzeti prednost od brzog preuzimanja bez vilica preko neke gotovinu prvi.

Ostala otkrića pomogla Xoom zaraditi visoke repairability rezultat od iFixit, unatoč 57 vijaka koji su uključeni u poduzimanju uređaj apart. Osim "zvjerski" veličine 3250 mAh, 24,1 vat-sat Litij-ionska polimerska baterija, iFixit utvrdio da Xoom je prednji i stražnji-okrenut kamere su spojeni na matičnu ploču preko dva zasebna kabela. "Nećete morati zamijeniti tona drugih stvari, ako samo fotoaparat ne uspije", naglasio iFixit. U stvari, većina dijelova je utvrđeno da je spojen preko svoje kablove, a LCD navodno razdvaja od svoje zaštitno staklo, bez problema, pomaže da smanje troškove zamjene.

Potražite Ars Technica je iscrpan pregled Xoom sljedećeg tjedna.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar