nedjelja, 28. studenoga 2010.

Darwin-OP humanoidnog otkrila, spreman za open source svoj program robotike

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/28/darwin-op-humanoid-revealed-ready-to-open-source-your-robotics/:
Sljedeći inačici RoboCup poznatog Darwin oko bot je spreman dati Nao trčanje za svoj novac. Novi Darwin-OP iz Robotis i Virginia Tech's RoMeLa (na čelu s dr. Dennis Hong, koji nam se pridružio na Engadget Pokaži ranije ove godine) je samo na zemlji, a prve slike gotovih stvari počele cirkulirati. Dok je bot je dizajniran za obaviti, sa senzorima i servos pogodan za veći-end robotika, glavni potisak od dizajna je open source i modularne prirode hardvera i softvera. Bot može se kupiti kao proizvod iz Robotis, ali CAD nacrti su javno dostupni, a plastični dijelovi mogu biti proizveden od strane krajnjeg korisnika za uštedjeti novac (imate 3D pisač, zar ne?). Govorkanje je to robot će u maloprodaji za oko $ 8.000, oko pola cijene svojih zatvorenih izvora Nao natjecanja. Pun otkriti od robota je zbog na IEEE-RAS Međunarodna konferencija o humanoidnog robota par tjedana od sada.

Darwin-OP humanoidnog otkrila, spreman za open source svoj program robotike prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 28. studeni 2010 10:10:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Plastični Pals | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar