nedjelja, 23. listopada 2011.

Kako Pitch Jeff Bezos (i ostalih "Div-mozga Aliens")

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/M676AkRgqn8/:
big.brain.alien

Je li Jeff Bezos stvarno kao "div-mozga stranac?" Pri razvrstavanju Amazon osnivača neobično genij, Google (i bivši Amazon) inženjer Steve Yegge uspoređuje Bezos i oni poput njega na "hiper-inteligentni vanzemaljci s tangencijalnim interes u ljudskim poslovima. "On ne pokušava biti neučtiv. On samo pokušava objasniti kako to ide o bacanje ideja da netko poput Bezos. (Kratak odgovor: preuzimaju on već zna sve o temi ćete predstaviti, bez slajdova, i "izbrisati svaki treći stavak" svoje parcele).

Yegge to u praćenju nakon na Google + svoje ranije dreka na Google + i Amazon.

Ako niste čuli za Stevea Yegge ipak, on je tip koji slučajno dijeli 4500-plus-riječ je istaknuo kritika na nedostatke Google +, svog bivšeg poslodavca, Amazon, između ostalog, javno je na samom socijalne mreže je kritizirajući . Postavljanje je značilo da se dijeli među njegovim kolegama, ali čini se da Google + 's krugovima Razmjena čak može biti zbunjujući za one koji rade u Googleu. ( puni dreka je pošta na Hacker News ovdje .)

Početni post je napravio rundi, čak i raditi sve do lanca Google Co-osnivač Sergey Brin. Na Web 2.0 ovoga tjedna, Brin je pitao o dopis, na koji je nešto šaljivo odgovorila: "Ja prestao to čitati nakon prvog 1.000 stranica ili tako". Za Google kredit, unatoč tome što epski Odgovor-sve-tipa uspjeti i da "potencijal PR noćna mora" napisao sve preko nje, tvrtka izabrani ne vreći Yegge, te je umjesto uzimanja njegova govedina u obzir. Okretanje namrštiti naopako, ili minus u plus, ako vam je draže. Osobno, ja pozdravljamo Google za način na koji to rješava ovu situaciju. Mi smo svi čine pogreške, i jasno Yegge je, u najmanju ruku, pokušava biti konstruktivna u svojoj kritici. U različitim stupnjevima, svi mi smo bili tamo.

Nakon što se bave s puno medija (i unutarnje) pozornost, Yegge se vratio na Google +, i odlučili koristiti platformu za razjasniti neke svoje ranije izjave , a posebno o svog bivšeg poslodavca, Amazon i njegov osnivač, Jeff Bezos. U svom početnom manifest, Yegge iz Bezos kao "Dread Pirate".

U petak ujutro, Yegge (trenutno inženjer u Googleu) objasnio:

Još uvijek imam puno prijatelja na Amazon. U stvari je mjesto pun puncat ljudi se divim i poštovanje. I do sada sam se ponosio na moj profesionalnost kada sam govorio o Amazon. Bagging na tvrtku, čak iu unutarnjim dopisu, je uncharacteristically neprofesionalan od mene. Tako sam osjećaj prilično kriv za prošli tjedan.

Dakle, u svoje mjesto, Google inženjer pokušava slikati više uravnotežena slika milijarder genija iza Amazone, fleshing svoje misli kroz koje se odnose određene iskustvo je pitching predsjednik na jednom od njegovih ideja.

Sadržaj je vrlo sličan post Joel Spolsky napisao za časopis Inc natrag u 2008 , u kojem je opisao svoje iskustvo radeći za Microsoft, a posebno, Bill Gates. Spolsky napisao post ubrzo nakon vrata u mirovini od Microsofta da se usredotočite na dobrotvornim radom. To je mnogo vani uvid u Gatesove stil upravljanja i uvela mnoge milijardera u

Nema komentara:

Objavi komentar