nedjelja, 23. listopada 2011.

Bret Taylor: "nekoliko godina od sada, Većina svake pojedine osobe na Facebook će raditi na mobitelu"

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/43Cpn4Ox0P0/:
Bret Taylor

Koliko je važno je mobitel na Facebook? Već 350 milijuna svojih 800 milijuna aktivnih korisnika mjesečno su na mobilnim uređajima, a taj broj je samo ide da biste dobili veći. "U osnovi smo ga vidjeli kao stvarno veliki pomak za naše tvrtke, kao temeljni kao pomak od radne površine aplikacije na Internet," Facebook CTO Bret Taylor mi govori u intervjuu TCTV iznad (koji je pucao na summitu Web 2.0 ranije ovog tjedna ). "Tvrtke stvarno potreba da se redefinira u ovom svijetu uređaja nego preglednicima na ljude prijenosna računala."

Taylor ide čak i dalje s ove fantastične predviđanje: "Prije nekoliko godina od sada, većina svaka osoba na Facebooku tko radi tu će se raditi na mobilnim gotovo isključivo". Mobile i socijalne idu ruku pod ruku. Facebook želi stvoriti bešavne iskustvo preko desktop i mobilne, kao i između mobilnih uređaja.

Ovdje je mjesto gdje projekta spartanski svibanj dolaze u. Projekt spartanski je neslužbeni naziv za Facebook mobitel HTML5 napore. "Ja sam ne siguran što je projekt bio spartanski," demurs Taylor prije nastavka objasniti kako mobilni web uklapa u Facebook ukupnom mobilne strategije. Facebook želi biti dostupna svugdje na bilo kojem uređaju. Ako to znači da je materinji mobilne aplikacije, to je u redu. No, ako netko nema aplikaciju Facebook mobitel na svojem uređaju, uvijek će biti mobilne verzije web kao dobro.

"Gdje možemo igrati ulogu u mobilnim je samo pomaže app otkrića i angažman", kaže Taylor. To ambicija je zapravo prilično velik. App otkriće je poput pretraživanja za mobitele. Tko to kontrolira, kontrolira ono što ljudi mogu učiniti na svoje telefone.

Ovdje su linkovi na Mariji Meeker mobilni slajd je sam spomenuti na početku, a prvi video sa Taylor iz ovog intervjua.

U video ispod, govorimo o interesu graf i kako postoji otvor za startups to istražiti. Na kraju, i ja pitati Taylor što misli o Google +.

Nema komentara:

Objavi komentar