utorak, 11. listopada 2011.

Div virusi mogu su se razvili od stanični organizmi, a ne obrnuto

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/U0z1cEs4NyA/giant-viruses-may-have-evolved-from-cellular-organisms-not-the-other-way-around.ars:

Prije otprilike pet godina, biolozi su iznenađeni prvi otkriće vrlo velik virusa. Virusi su uglavnom ogoljen, učinkovit predatora, samo nošenje koliko DNA ili RNA potrebno oteti svoje računalo i napraviti dodatne kopije samih sebe. Novootkriveni virus, nazvan Mimivirus, bio je sve samo ne ogoljen, nosi genom gotovo veličine nekih bakterijskih vrsta. I, umjesto da jednostavno otmice svojih domaćina, virusnih genoma nosio mnogo gena koji zamjenjuje osnovne stanične funkcije, uključujući i neke koji su uključeni u popravak DNA i maufacturing proteina.

Unsual veličina i gena sadržaj virusa vodio je jedan znanstvenik predložiti da virusi mogu objasniti podrijetlo DNA-based život. Ako virusa provodi sve te gene, onda je moguće zamisliti da bi se moglo postaviti dućan u ćeliji i jednostavno nikad neće napustiti, postupno preuzima preostalih funkcija nakon što obavlja svoju domaćin je genetski materijal. To bi objasnilo podrijetlo DNK, koji bi razlikovati virusa od svojih domaćina genetski materijal, holdover od RNA svijeta. To također može objasniti postojanje različitih jezgre unutar eukariotskih stanica.

Rad je izdana danas, međutim, da tvrdi da je ovaj scenarij ima stvari upravo unatrag. Div virusa, njezini autori tvrde, imaju svi ti geni se obično povezuje sa stanicama, jer, u svojoj dalekoj evolucijskoj prošlosti, oni su nekoć bili stanice.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar