ponedjeljak, 6. lipnja 2011.

Weird Science voli svoje pčele miješanjem, nije uzdrman

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MlVj508WfjI/weird-science-likes-its-bees-stirred-not-shaken.ars:

Pčele se depresivno kad potresena, nije pobudio: Mi ljudi možemo biti pesimisti puno, gledajući najgore u stvari svaki put kad smo dobili deprimiran. No, ispostavilo se da to nije ograničeno samo na ljude, sisavce i ptice također pokazuju negativne pristranosti u svojim kognitivnim procesima kada oni podliježu dugoročno stres. Sada možemo gruda ptice i pčele zajedno , u skladu s tim Newcastle University. Kako Vam se deprimirati pčele? Shake snažno! "Mi smo show za prvi put da uznemireno pčele imaju veću vjerojatnost da klasificirati kao nejasne osjeta predviđaju kaznu", prema autorima. Razine različitih neurotransmitera su spušteni na pčele. Autori može biti overreaching malo kada tvrde da rezultati sugeriraju "da pčela može smatrati izlaganja emocije", ipak.

Male mušice znati ako oni parenje s djevicom, i prilagoditi njihov ejakulat u skladu s tim: Ženske muhe su promiskuitetne, mužjaci i nadoknaditi opterećenja svoje ejakulirati s proteinima koji upravljaju žene 'reproduktivnog ponašanja. Scary dio: mužjaci mogu reći je li žena imala parila prije, i prilagoditi njihov ejakulat u skladu s tim . Ako žena je djevica, muški pumpe joj puna proteina koji značajno povećava njezina proizvodnja jaja. Ako je već parila, muški ne smeta.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar