nedjelja, 24. travnja 2011.

Sretan Uskrs: Patuljasti kunići ponovno na divlje

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/R5d85G7Ql_8/happy-easter-pygmy-rabbits-reintroduced-to-the-wild.ars:

Rijetke Patuljasti kunići se ubacimo u rodni Columbia Basin u Sjedinjenim Američkim Državama, sa ruba izumiranja. To će biti prvi put da ugroženih vrsta je viđen u divljini od 2004, nakon samo 16 preostalih malo fluffballs odvedeni u izgnanstvo u pokušaju da spasi svoje vrste u 2001.

S odraslima težinom od ispod 500g, Patuljasti kunići ne dijele isti ugled kao i njihove veće rođake -Pigmeja ne pasmine hirovito u divljini, jedan od razloga zašto ih vraćaju iz izumiranja (kao što su bili proglašeni u 1990 ) je takav uspjeh za Washington Odjel Fish and Wildlife .

Očuvanje biolozi u sklopu odjela utvrdio da kunići 'uzgoj poteškoće su do začaranog kruga dwindling brojevi. Manje zečeva izazvao razine inbreedinga unutar vrsta, što je rezultiralo nedostatkom genetske raznolikosti koji je kasnije smanjila reproduktivne stope i povećala zečevi 'osjetljivost na parazite.

Srećom, kunići su rođaci u južnom Idahu koja pripadaju istoj vrsti, iako su genetski razlikuju i pokazuju kako se odvojiti za više od 10.000 godina fosilnih i genetski dokazi. Kao Columbia Basin Pigmeja, južni zečevi također su uvrštena kao ugrožena, ali njihov broj se poboljšala u posljednjih nekoliko godina. Do križanja Idaho Pigmeja s Columbia vrsta, rezultanta potomstvo imaju bolje zdravlje i njihov broj se povećao na oko 100 kunića.

Ove nove kunića, s genetski sastav od tri četvrtine Columbia Basin gena i jednu četvrtinu Idaho geni, su lagano se ponovo u tom području. Biolozi su oprezni nakon neuspjeha eksperimentalnog ponovnog uvođenja u 2007, kada grabljivice (ptice, ne dinosaura) i kojoti ubili zeca pustiti u divljinu.

Umjesto toga, "soft izdanje" Strategija je prihvaćena. Prvo, kunićima uzgajaju u zatočeništvu, će biti premještena na šest ral kućište za razvoj sakupljačke i burrowing navike potrebne za preživljavanje u divljini, a zaštićeni od bilo kojeg predatora gladan. Korak po korak, zečevi će se premjestiti na manjim kućištima, dok oni prilagoditi divljini, s pojedinačnim kunića što je pušten jer oni postanu klimatizirane. Novorođenčad će biti bolje opremljena da se bave divljim zatočeništvu od svojih roditelja, odrastao, tako da oni koji Pigmeja roditi u prilozima će imati svoje potomstvo prije nego su izdali prilagođavaju ljudske interakcije.

Šape prešli, Columbia Basin uskoro će još jednom biti dom gomila mini-bunnies.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar