nedjelja, 24. travnja 2011.

Pokretanje je slušalica će kupati vaš mozak u ultrazvukom, može pomoći u borbi protiv raka, previše

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/24/startups-headset-will-bathe-your-brain-in-ultrasound-might-hel/:
Znanstvene zajednice je proveo deset godina istražujući ultrazvuka kao sredstva za razbijanje kroz krvno-moždanu barijeru - sloj čvrsto upakiran stanice koje okružuju mozak 'krvnih žila s, čineći ga teško za liječnike za isporuku lijekova i ostale tretmane u oboljelima od raka. Do sada, međutim, većina ultrazvuk-based tehnike su se oslonili na složen i često skupe opreme, uključujući MR strojeve i infuzijskih pumpi. No, znanstvenici u pokretanju zove perfuzije Tehnologija misle da može doći do manje invazivan, više troškovno učinkovite alternative - nove slušalice dizajnirane za pružanje niskog intenziteta ultrazvučnu terapiju na cijeli mozak tijekom produžen razdobljima liječenja. Ovaj pristup se razlikuje znatno od većine drugih metoda, koje se obično cilj manjih područja u mozgu s visokog intenziteta ultrazvuka doze. Kao i kod većine drugih potencijalnih otkrića, međutim, perfuzije je tehnika još uvijek treba proći nekih većih ispitivanja. Tvrtka je već provedeno nekoliko testova na životinjama, ali posljednji put sličan način je pokušao na ljudima, mnogi subjekti završio pate od pretjeranog krvarenja. A to ne zvuči dobro na sve.

Pokretanje je slušalica će kupati vaš mozak u ultrazvukom, može pomoći u borbi protiv raka, također prvobitno pojavio na Engadget na ned, 24. travanj 2011 15:16:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor TechnologyReview | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar