subota, 30. travnja 2011.

Računalni znanstvenici latiti teško, dugotrajne pitanje ', to je ono što je rekao'

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/29/computer-scientists-tackle-the-hard-long-lasting-question-of-t/:
Humor: to je ono što dijeli ljude od strojeva, GlaDOS od HAL 9000, pa čak i dobar šef iz velikog šefa. Za tisućljeća humor je naizgled unlearnable - ili ste ga imali ili niste - nego dva University of Washington računalni su znanstvenici puknut dio komedije koda. Oni su razvili algoritam za pronalaženje potencijalnih innuendos u svakodnevnom govoru: "to je ono što je rekla:" detektora. Njihov pristup, pod nazivom "Double Entendre preko imenica Transfer" (devijantnog), koristi "zavodljivost" ocjena za imenice, pridjeva, glagola i, istovremeno analizirajući vjerojatnost slične kombinacije javljaju u erotskim književnosti. Veće vrijednosti signal veći TWSS potencijal, a znanstvenici uspješno su testirali svoj program sa korisnik-generiran sadržaj s web-mjesta kao što su TWSSStories. Zašto je to korisno, pitate? To je još jedan napredak u prirodno-jezične obrade, pomažući istraživači kodificirati suptilno djelovanje ljudskog jezika. Dovoljno je sjetiti: jedan dan, softball poput "Mislim da je ovo meso je prevelika za moj buns" može dobiti isti "pametan" odgovor iz računala i iz vašeg maloljetnika prijatelja.

[Slika putem Insley Unruh ]

Računalni znanstvenici latiti teško, dugotrajne pitanje ', to je ono što je rekao' prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 29, 2011 21:38:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Techworld Australija | izvor University of Washington | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar