subota, 30. travnja 2011.

Amazon je podugačak oblak prekid pokazuje opasnost od složenosti

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Reddit, četvorinu, a Quora bili su među mnoge web stranice koje siđe nedavno zbog duljeg prekida u Amazon's oblak usluge. U četvrtak 21. travnja, Amazon Elastic Block Store (EBS) ode offline, ostavljajući mnoge web i database servere, ovisno o tome za pohranu slomljen. Tek Uskrs u nedjelju (24. travnja) bio je obnovljena uslugu svim korisnicima. Amazon je sada objavio poduži opis opisuje što je pošlo po zlu i zašto je bio neuspjeh i tako katastrofalno i tako dugotrajan.

Amazon je oblak computing centre podataka na pet lokacija širom svijeta, Virginia, sjevernoj Kaliforniji, Irska, Singapur, i Tokiju. Unutar svake regije, usluge su podijeljena u ono što tvrtka poziva Dostupnost zonama: fizički i logički odvojene skupine računala. Ovaj dizajn omogućava korisnicima da odaberete razinu redundantnosti da se osjećaju je najprikladnije, hosting u više regija pruža najviše robusnosti, ali najveći trošak. Hosting u više Dostupnost zona unutar iste regije je jeftiniji, a stražari protiv problema koji utječu na bilo koju zonu.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar