srijeda, 2. ožujka 2011.

Random House prekidači e-knjiga putem cjenovnih modela, briše put za ulazak u iBookstore

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/01/random-house-switches-e-book-pricing-models-clears-way-for-entr/:
Pa, to izgleda kao posljednji veliki holdout iz Apple-a iBookstore uskoro bi mogao biti spajanje na svoje suparnike na IOS uređajima - Random House najavio je danas da je napuštajući njegov sadašnji model određivanja cijene za e-knjige u korist tzv "agencija cijene" koje Apple inzistira na. Taj model zahtijeva izdavača postaviti maloprodajne cijene svojih knjiga s knjižar dobivanje 30 posto smanjiti svake prodaje - za razliku od tradicionalnog veleprodaja model koji omogućuje trgovcima postaviti cijenu knjige, pa čak i prodavati ih na gubitak (kao Amazon je učinio u prošlosti). Kao što je Wall Street Journal napominje, agencija model je bio kritiziran od strane nekih (uključujući i Random House ranije) za učinkovito eliminira popusta i trgovaca jamči dobit na svaku knjigu oni prodati. Naravno, Random House još nije službeno najavio da će se pridružiti iBookstore redovima, ali ova vijest sigurno ne postroje lijepo s malo događaj sutra.

Random House prekidači e-knjiga putem cjenovnih modela, briše put za ulazak u iBookstore prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 1 ožujak 2011 17:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink AllThingsD | izvor Wall Street Journal | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar