četvrtak, 3. ožujka 2011.

Malware u Android Market ističe Google ranjivost

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAUTwM3vJQc/malware-in-android-market-highlights-googles-vulnerability.ars:

Google uklonio 21 prijava iz android tržište nakon što je otkriveno da je tajno instalira malware aplikacije. Aplikacije sami uključeni piratskih i preimenovao verzije legitimnih android softver koji su modificirani kako bi uključivati zlonamjerni softver, a zatim ponudio besplatno na tržištu. Zajedno, 21 programa primio više od 50.000 downloads tijekom oko četiri dana.

Zlonamjerne aplikacije šalju osobne podatke, uključujući telefon jedinstvenog IMEI broja, na US-temeljen poslužitelj. Još gore, to iskorištavaju sigurnosne nedostatke na korijen telefon, i instaliran backdoor program koji vam omogućuje daljnje softver biti instaliran na slušalice. Iako je Google sada je očišćen aplikacije s tržišta, navijali i backdoor znači da svatko tko je pokrenuti jednu od zlonamjernih programa trebali biste resetirati mobilni telefon na stock uvjete za to počistiti. Mana koristi za root operativni sustav je fiksno u android 2.2.2 i 2.3, tako da korisnici tih inačica bi trebalo biti u mogućnosti da biste dobili daleko sa jednostavnim uklanjanjem aplikacija. Programi su svi bili (re) objavio entitet pod nazivom Myournet, ona također sada je uklonjen s tržišta.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar