subota, 26. ožujka 2011.

Istraživači show off skalabilna arhitektura za kvantno računarstvo, proširenje svijesti

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/25/researchers-show-off-scalable-architecture-for-quantum-computing/:
Ok, tako da smo mogli biti jurnjava leteći jednorog moderne tehnologije ovdje - i, ne, mi ne govorimo o bijeli iPhone 4 - ali kao što ste vjerojatno primijetili, naša glad za kvantna računala je u osnovi nezasitan. Lucky za nas, neki ljudi koji zapravo znaju nešto o proizvodnji qubits su na sličan uporni - tim istraživača nedavno predstavio skalabilan kvantne čip na sastanku Američkog fizikalnog društva u dobre stare Teksasu. 6 x 6 cm procesor sportski četiri qubits, osnovne jedinice kvantno računanje, a njegovi tvorci kažu da ima potencijal da se smjesta i do potporu 10 od stvari u roku od godinu dana. Dakle, što to znači za naš potrazi za ultimate super računalo? Pa, to znači da smo bliže nego što smo bili ... i san živi i dalje.

Istraživači show off skalabilna arhitektura za kvantno računarstvo, proširenje svijesti prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 25 ožujak 2011 21:59:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BBC | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar