utorak, 1. ožujka 2011.

Fujitsu i partneri show off kabel bez zaslon koristeći Supa bežično napajanje (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/01/fujitsu-and-partners-show-off-cord-free-display-using-supa-wirel/:
Uzice sisati. Oni zaplet, oni izgubiti, oni nikada ne dovoljno dugo, a nikad niste vrstu vam je potrebno. Doista, bežični prikazuje nisu ništa novo - ali kada čujete "bežični zaslon", obično mislimo da smo uspjeli smanjiti video kabel sama. Pa, Fujitsu ga uzeti jedan korak dalje ovdje na CeBIT-u ovaj tjedan, bacanje zajedno ono što tvrdi da se prvi svjetski potpuno bežični desktop zaslon - nema video, nema snage. Slika je rukovati putem bežične USB i može se povezati s bilo primjereno opremljene računalom, a sok je usisan u korištenju novo iskovane predloženi standard za bežično napajanje isporuke zove supa (razvijen s voli od Fraunhofer ) koji mogu funkcionirati na velikim površini područja - u ovom slučaju, cijeli stol. Upravo sada je to samo prikaz, ali to je lako zamisliti kako telefoni, prijenosna računala, tablete, i sve drugo što zahtijeva stalno moći ili brz, praktičan napuniti mogao imati koristi od ovog aranžmana, a ne trebaju poseban tepih (koji je, naravno, prugast) ležanje okolo. Fujitsu nam govori da supa može isporučiti oko 25 W u sadašnjem utjelovljenju, što ne ide to držati tvoj PC gaming ide - ali to sigurno ćete nositi vaš tipični ručni uređaj (ili, u ovom slučaju, 22-inčni monitor ).

Demo smo vidjeli je bila malo glitchy, prvi put smo posjetili štand, Fujitsu je bio vlasništvo tvrdo vrijeme uzimajući WUSB veza svjetlo gore, ali to je bio gore i trčanje drugi put mi pala. Dobili smo dojam nije bilo sasvim dovoljno propusnosti za isporuku glatka video na ovu dubinu boje i razlučivost, ali je dovoljno dobar za unos podataka poslove. Isto tako, čini se da monitor flicker s vremena na vrijeme, sugerirajući da je to bilo na samom rubu tog 25W maksimalne ili samo doživljava tipičan prototip štucanje. U par navrata, oni podižu monitor ga vratiti, i to samo potrebno 2-3 inča od lift prije nego je izgubio vlast - pa to nije nešto što se možete ustati i lutati okolo s uređajem i očekivati da magično da i dalje naplatiti (mi bismo strašno biti zabrinuti se pretvorila u govedina jerky na one razine energije, svejedno).

Sve u svemu, mi smo uzbuđeni o ovom tehnologijom, uz pretpostavku Supa mogu dobiti dovoljno kritične mase u tržištu kako bi bili relevantni. Oni očekuju prvi komercijalni aplikacija sljedeće godine ... tako da u međuvremenu, uživajte u našem slike i video dok vam planirati kako ćete preurediti svoj radni prostor kada ne morate brinuti o naponske žice.

Nema komentara:

Objavi komentar