nedjelja, 30. siječnja 2011.

PSA: Promijenite svoje stare Amazon.com lozinku za bolju sigurnost

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/30/psa-change-your-old-amazon-com-password-for-better-security/:
Amazon je navodno dobio sigurnosni propust hakeri gdje možete pronaći svoj lozinku mnogo lakše nego što bi inače, andt evo već popraviti u mjestu. Ali dobili ovaj - vjerojatno ćete trebati promijeniti svoju lozinku za škripac da se utjecati, ako niste već učinili u zadnjih par godina. Prema Reddit korisnicima, sustav za prijavu Amazon.com zapravo će prihvatiti bilo koji fraza tako dugo kao što počinje sa zaporkom, kao što su "password123" kada čarobnu riječ je jednostavno "lozinka" sama po sebi. To očito čini da je mnogo lakše za računala pogoditi svoju zaporku putem brute force metode, bez obzira koliko counter-intuitivni da izgleda, pa ako vam se jednostavno ga promijeniti odmah - i nešto drugo nego "lozinka", molim - ti ćete mnogo su dubinomjer snove.

PSA: Promijenite svoje stare Amazon.com lozinku za bolju sigurnost prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 30 siječnja 2011 15:39:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Konzumerističke , Wired | izvor Reddit | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar