subota, 22. siječnja 2011.

Kina nationalizes jedanaest rijetka zemlja mina za zaštitu okoliša i strateških razloga

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/21/china-nationalizes-eleven-rare-earth-mines-for-environmental-and/:
Većina naših omiljenih gadgeta su konstruirani s dijelovima od rijetkih zemalja minerala, kao i mnogi od vas već znaju, Kina proizvodi lavovski dio stvari. Dakle, vijest da je Hu Jintao i tvrtka nedavno je preuzeo kontrolu nad 11 rijetkih zemalja u rudnicima kako bi se čvršće upravljanje mina 'proizvodnje je od velikog interesa za hi-tech tvrtke i potrošači diljem svijeta - i može značiti vaš sljedeći hibrid , smartphone , ili PC pravedan je dobio malo skuplji. Kineskog ministarstva zemljišta i resursa pokazuje da nacionalizacija objekata bio je potaknut ilegalnih strip rudarstvo i odlaganje toksičnih jalovine u neposrednoj blizini objekta putovima, ali s obzirom Kina je zalog da se smanji rijetkih zemlji izvoza za deset posto ove godine, čini se vjerojatnim da je potez isn 't potpunosti upravljan od strane brigu o okolišu. Potrošači ne morate brinuti previše, međutim, kao Japan i SAD trenutno su u potrazi za načine kako razbiti Kina je monopol u rijetkim zemlja, i sačuvaj nas rumenilo u povoljnim flat-screen TV i hibridni automobili za godine koje dolaze.

Kina nationalizes jedanaest rijetka zemlja mina za zaštitu okoliša i strateških razloga prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 21 siječanj 2011 21:26:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Yahoo | izvor Ministarstvo Zemljište i resursi (1) , (2) | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar