ponedjeljak, 24. listopada 2011.

Microsoft prikuplja pristojbe na 50% Android uređaja, kaže Google "probuditi"

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kZxshZDgc50/microsoft-collects-license-fees-on-50-of-android-devices-tells-google-to-wake-up.ars:

Google pritužbe patenta na temelju attacks protiv Android ne čini se da se radi tvrtka bilo dobro. Mi svi znamo Steve Jobs obećao da uništi Android, tvrdeći da je ukrao njezine ideje iz Apple iOS. Ipak, ono što je vjerojatno još veći prijetnja dolazi iz Microsofta, koji tvrdi da više od polovice svih Android uređaja sada su predmet patentne licencnih ugovora.

Što to znači? Kada kupujete android telefon, postoji dobra šansa ili prodavač čije ime je na uređaju ili jedan od proizvođača koji su pridonijeli hardvera ga je plaćati Microsoft naknadu za svaku prodaju. Danas, Microsoft je najavio sporazum s Compal, originalni dizajn proizvođača koji proizvodi smartphone i tablets za trećim osobama i preuzima u 28 milijarde dolara godišnje prihoda. To je bio "deseti ugovor o licenci pružanje pokrivenost pod patentnog portfelja za Android mobilne telefone i tablets", a deveti u posljednja četiri mjeseca, Microsoft odvjetnici Brad Smith i Horacio Gutierrez pisati na blogu .

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar