srijeda, 12. listopada 2011.

Verisign želi vlast zatvoriti stranice dolje na zahtjev za provedbu zakona

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nSagr3XRzos/verisign-wants-power-to-scan-sites-for-malware-and-shut-them-down.ars:

U zahtjevu je jučer Internet Corporation for Assigned imena i brojeva, Verisign naglašeno novu "anti-zlostavljanja" politiku koja će omogućiti tvrtki da prekinuti, zaključavanje ili prenijeti bilo kojem području pod njezinom jurisdikcijom registraciju pod brojem okolnosti. A jedan od tih okolnosti navedenih je "zahtjeve za provedbu zakona."

Zahtjev je podnijela kroz ICANN registar Usluge procesu evaluacije 10. listopada, predlaže novi malware skeniranje servis za domene, kao i novi Verisign Anti-Abuse Domain politiku korištenja. U zahtjevu pismu, Verisign izjavio da svoju politiku pomoći registar uskladiti sa zahtjevima ICANN je stavljanje na novih generičkih najvišoj razini domene. "Svi dijelovi internet zajednice osjećaju pritisak da se više proaktivni u rješavanju zlonamjerne aktivnosti", objasnio je Verisign. "ICANN je prepoznala ovaj i novi gTLD Prijave Priručnik zahtijeva nove gTLDs donijeti jasnu definiciju brze Takedown ili suspenzija sustave koji će se provoditi."

U dijelu, politika je usmjerena na Osnaživanje Verisign djelovati brzo da se dolje stranice koje su skrivanje zlonamjernih programa, pokretanje phishing napada, ili na drugi način se koristi za pokretanje napada preko Interneta. Skeniranje servis, koji registri se odlučiti na dobrovoljno, bi skenirati stranice na sve. Com,. Net i. Imena mjesta za "poznatih malware", io tome obavijestiti tajnika i vlasnik web-mjesta kada malware otkriven. Verisign je traženja domena registraciju za sudjelovanje u pilot-programa, izvedeni iz tvrtke Verisign Trust Seal programa, od ožujka.

No, zahtjev je također pita za tijelo da se dolje stranice brzo za nekoliko razloga izvan zlonamjernih programa, uključujući i "kako bi zaštitili integritet, sigurnost i stabilnost DNS, u skladu s primjenjivim sudskim nalozima, zakona, Vlada pravila ili zahtjeva, zahtjeva za za provedbu zakona ili drugih državnih ili kvazi-vladinih agencija, ili bilo kojeg procesa rješavanja sporova, (i) da biste izbjegli bilo kakve odgovornosti, građanskih ili kaznenih, na dijelu VeriSign, kao i njegove podružnice, podružnice, službenike, direktore i zaposlenike ... Verisign također zadržava pravo da po registra zaključavanje, držati ili sličan status domene u rješavanje spora ".

Verisign je rekao da je pilot Takedown postupaka s američkim agencijama za provedbu zakona, cybersecurity stručnjaka, američka vlada računala Emergeny Spremnost Timovi, i registre domena uspostaviti osnovne procedure, te je započeo planiranje pilota s europskim vladinim agencijama i registrima. Samo što su osnovni postupci i što regres domene držača koji zamjeriti od njih-hasn? T je precizirao. Verisign kaže da "će ponuditi prosvjed postupak za potporu obnove domene u zoni".

Aden Fine, viši odvjetnik s ACLU, rekao je u intervjuu Ars Technica da je "prosvjed postupak" je razlog za zabrinutost. "Zadana ne bi trebao biti" skinu prvi ', "rekao je. "Svaki put kada je vlada uključena u prisvajati web stranice, koje postavlja ozbiljna pitanja Prvi amandman. Nije bitno ako je privatna tvrtka pritiskom na gumb."

Elektronički Frontier Foundation odnose s medijima direktor i digitalnim pravima analitičar Rebecca Jeschke rekao Ars Technica da Verisign prijedlog je "iznimno loša ideja." "Već smo vidjeli kako problematična područja napadaji su kroz ICE (imigraciju i carine provedbu) gašenja ", rekla je. "To je slično

Nema komentara:

Objavi komentar