srijeda, 12. listopada 2011.

MIT istraživači sugeriraju grafena bi se mogla koristiti za izgradnju bolju kameru senzor

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/12/mit-researchers-suggest-graphene-could-be-used-to-build-a-better/:

Kao što svibanj imati primjećen od tempa istraživanja tijekom posljednjih nekoliko godina, grafena je obećavajući da puno stvari puno bolje. Sada, čini se, također možete dodati kamera senzora na popis. Tim istraživača MIT nedavno otkrili da grafena može poslužiti kao fotodetektor nad "vrlo širok spektar energije", te da se radi posebno dobro u infracrvenom svjetlu, gdje druge vrste detektora često dolazi do kratkog. To, kažu znanstvenici, moglo otvoriti za vrata za sve od boljeg nightvision sustava za naprednije detektore za astronomske teleskope - da ne spominjemo više jeftin kamera senzora u cjelini, jer grafena je jeftino raditi. Štoviše, istraživači također sugeriraju da one iste svjetlosti otkrivanje sposobnosti mogao napraviti grafena dobar materijal za prikupljanje solarne energije, iako imajte na umu da postoji još mnogo više istraživanja potrebna kako bi se utvrdilo je li to uistinu učinkovito sredstvo za stvaranje energije.

MIT istraživači sugeriraju grafena bi se mogla koristiti za izgradnju bolju kameru senzor prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 12 listopad 2011 03:35:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Wired gadget Lab | izvor MIT vijesti | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar