srijeda, 12. listopada 2011.

Sony podsjetiti 1,6 milijuna Bravia HDTV zbog mogućnosti požara

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/nqPzhMfmuDU/sony-to-recall-16-million-bravia-hdtvs-due-to-possibility-of-fire.ars:

Je li vaš Sony Bravia flat-panel HDTV u opasnosti spontano sagorijevanjem? Možda. Sony je započela podsjećajući 1,6 milijuna Bravias zbog neispravnih komponenti u pozadinskog osvjetljenja sustavima. Sony je glasnogovornik Yuki Shima rekao Bloomberg da je opoziv bio Povod za 11 slučajeva pušenje ili paljenje televizora u Japanu od 2008, posljednje što je izvijestio prošlog mjeseca.

Iako pregrijavanja TV pojavljuju se ograničiti na Japan do sada, elektronika div planira proširiti podsjetiti da su Europi i SAD-u. Nakon kontaktiranja Sony, vlasnici utjecati Bravia modeli će posjetiti popravak tehničara. Ako TV ima neispravan transformator identificiran kao uzrok problema, to će biti popravljen. Shima je rekao da je tvrtka "može ponuditi najam TV" ako je kupac će biti bez njegove ili njezine postaviti kao rezultat opoziva. Tu će biti zamjena ili povrat novca, međutim.

Vijest o opoziva dolazi vruće na petama Sony otkriva da je njegova PlayStation Network dolazi pod napadom hakera jednom , s 93.000 računa ugrožen putem treće strane. Sony je vlasništvo zamijeniti baterije u do 2 milijuna mobilnih telefona u Japanu zbog mogućnosti njihova pregrijavanja i otapanja.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar