srijeda, 26. listopada 2011.

Corning je novi Lotus Staklo obećava veće razlučivosti zaslona, ​​više

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4P-aHkwW5pE/cornings-new-lotus-glass-promises-higher-resolution-displays-more.ars:

Corning, razvijen od gorila stakla, najavio je lansiranje novog prikaza materijal pod nazivom Lotus Staklo za korištenje s LCD i OLED ekrani danas u priopćenju. Tvrtka kaže da Lotus stakla ima više "toplinska i dimenzijska stabilnost", koji će joj omogućiti da bolje izdržati proces pričvršćivanja visoke razlučivosti prikazuje i provedbi "nategnuti dizajna pravila."

LCD staklo podloge mogu zahtijevati intenzivno grijanje i hlađenje ciklusa za stvaranje ekrana, posebno za veće razlučivosti zaslona, ​​Corning, kaže. Lotus Staklo ima veći žarenja točke od Gorilla stakla, što znači više topline je potrebno za materijal da se opustite unutarnjih naprezanja i sile.

Budući da Lotus staklo može izdržati toplinu bolje, to je manje opasnosti od savijanje ili progib, dok su "napredni backplanes" primjenjuje (backplanes na zaslonima sadrže sklopove koji kontroliraju piksela na zaslonu). Vrlo vruće temperature nisu potrebni da bi lijepo prikazuje, na primjer, AMOLED zaslona mogu koristiti niske temperature (150 º C) poli-silikon kao pozadina, ali otpornije stakla može smanjiti trenutačna stopa zaslona nesavršenosti.

Prema Corning, Lotus Staklo će omogućiti ekrani s "veću rezoluciju i brže vrijeme odziva." Nismo sigurni da je to samo gorila staklo koje se drži ove naočale natrag na trenutni obrezivanje smartphone i tablets, ali svaki malo pomaže . Corning nisu odgovorili na zahtjeve za komentar na kojima proizvođači, ako ih ima, to je zaključan dolje za Lotus stakla ugovora, ali svom priopćenju navodi da je staklo "je kvalificirana i nalazi se u proizvodnji."

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar