ponedjeljak, 17. listopada 2011.

Značajka: iConstitution: kako zaštititi korisnika slobode u svijetu App Store

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/eW98nRMqOEc/the-iconstitution-how-to-protect-user-freedom-in-an-app-store-world.ars:

Kada ipad otkriven je početkom 2010, dobio je gotovo univerzalna priznanje u mainstream medijima. No, u tehnologiji blogosphere, odgovor je bio više mješoviti. Boing Boing je Cory Doctorow našalio da naprave "osjeća kao drugi dolazak na CD-ROM-a 'revolucije'". Princeton računalni znanstvenik Ed Felten odnosu ipad u Disneyland. "Volim posjetiti Disneyland", napisao je u to vrijeme ", ali ja ne bi htio živjeti tamo." I vaš ponizni dopisnik rekao da ipad je zaključana-dolje arhitektura "koristi se osjeća kao par sigurnosti škare". I ne, to nije kompliment.

Ono što se zapravo privuklo našu IRE je proširenje iPhone zaključana-dolje App Store model tablet računala. Zaključano-dolje app dućana mogla biti u redu za male, underpowered mobilne uređaje, mi smo mislili, no vlasnici u punoj veličini računalne uređaje zaslužio slobodu za instalaciju softvera god su htjeli. Ipad je da sloboda daleko, ograničavajući nas izvodi aplikacije da bi se kroz Apple aplikaciju proces revizije.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar