petak, 22. travnja 2011.

Windows 7: 350 milijuna prodanih licenci u 18 mjeseci

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GKmb-2GW_so/windows-7-350-million-licenses-sold-in-18-months.ars:

Osamnaest mjeseci nakon Windows 7 je izdan, Microsoft je hvalisanje da je prodao 350 milijuna licenci operativnog sustava admiralski brod. Platforme prodaje jedva da imaju usporen budući da je tvrtka posljednjih hvalio o brojevima, nakon 12 mjeseci, 240 milijuna licenci je prodano.

Svi daleko od sustava Windows Vista na tržištu potrajati-up. Iako Windows Vista prodan dobro oko 330 milijuna korisnika interneta dvije godine nakon lansiranja-njegov prijem je bio mlak, i iako korisnici zapravo prilično je volio , to nije uspio postići prihvaćanja u bitnim korporativnom tržištu.

Windows 7, za razliku od, cvjeta i kod kuće i na poslu. Microsoft navodi IDC procjenjuje da 90 posto korporacija su trenutno u procesu migracije na Windows 7, i tvrdi da je Redmond implementaciju sustava Windows 7 će omogućiti tvrtkama da uštedjeti oko 140 dolara po računalu godišnje. Ova korporativna potrajati-up bi trebao imati neke lijepe nuspojave-posebno, to će biti još jedan čavao u lijes Internet Explorer 6 .

Windows XP, koji će biti deset godina star ovog listopada, ostaje kralj brda, međutim. Iako je Windows 7 je premašio da operativni sustav udio na nekim tržištima, uključujući SAD, stari operativni sustav još uvijek drži oko 54 posto globalnog tržišta. Windows 7 ima samo 24 posto. Ako se sadašnji trendovi nastave, Windows 7 će zasjeniti svojim starim prethodnicima u 12 do 15 mjeseci, samo u vrijeme za očekivati ​​pokretanje Windows 8.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar