petak, 22. travnja 2011.

Android telefone zadržati mjesto cache, previše, ali to je teže za pristup

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WRmCXOwdnH0/android-phones-keep-location-cache-too-but-its-harder-to-access.ars:

Nakon ovog tjedna uznemirujuće otkriće da iPhone i 3G iPads voditi zapisnik o podatke o lokaciji na temelju ćelija kule i WiFi bazne stanice triangulacija, developer Magnus Eriksson krenuo dokazati da je android smartfone pohraniti isti tip podataka za svoje mjesto usluge. Iako podaci teže pristup za prosječnog korisnika, to je kao trivijalan pristup za poznavatelje haker ili forenzika stručnjak.

U srijedu, sigurnosni istraživači Alasdair Allan i Pete Warden otkrio svoja otkrića da 3G sposoban IOS uređajima zadržati bazu podataka o lokacijama na temelju ćelija toranj triangulacije i WiFi basestation blizine u datoteci pod nazivom "consolidated.db." IPhone, kao i 3G opremljen iPads, generirati cache čak i ako ne koristite izričito položaj-temeljen usluge. Ovaj podatak također je podupirač gore na vaše računalo svaki put kad se sinkroniziraju sa iTunes. Upravitelj je napisao program koji može pronaći, analizirati, i karta lokacije podaci o korisničkom računalu ako IOS uređaju kopije nisu opcionalno šifrirani.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar