ponedjeljak, 7. veljače 2011.

Znanstvenici rasti nanolasers na silicijskih čipova, dokazati mikroskopski blinkenlights su budućnost

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/02/07/scientists-grow-nanolasers-on-silicon-chips-prove-microscopic-b/:
Znanstvenici rasti nanolasers na silicijskih čipova, dokazati mikroskopski blinkenlights su budućnost
Ono što vidite gore može izgledati kao nanostupanjskim obelisk Svjetlosti, spremni zaštititi maleni snaga Nod, ali to nije to uopće. To je nanolaser, uzgaja direktno na polju silicija znanstvenici Berkeley . Ideja je da se oslanjaju na svjetlo za prijenos podataka unutar računala, nego fizičke veze, ali do sada pronaći način da se generiraju da svjetlo na dovoljno mali razmjera za rad unutar sklopova bez oštećenja je nemoguće. Ove indij galij arsenid nanopillars mogao riješiti da, narasla na i integrirana unutar silikona bez radiš štetu. Jednom ugrađen one emitiraju svjetlost na valnoj duljini od 950nm, kao što je prikazano na video ispod.

[Hvala, Pavao]

Nastaviti čitanje Znanstvenici rasti nanolasers na silicijskih čipova, dokazati mikroskopski blinkenlights su budućnost

Znanstvenici rasti nanolasers na silicijskih čipova, dokazati mikroskopski blinkenlights su budućnost prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 7. veljače 2011 08:53:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PC World | izvor UC Berkeley News Centar | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar