petak, 14. listopada 2011.

Kisik je zadržao iz atmosfere do vulkana porasla iznad površine oceana

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G-8hecpbC70/oxygen-kept-out-of-atmosphere-until-volcanoes-rose-above-the-ocean-surface.ars:

Rano Zemlja će biti negostoljubiv na bilo vrijeme putovanja životinje za nekoliko razloga, a ne najmanje od kojih će biti oštra, stranac atmosferu. Bez kisika, disanje je od pitanja, a kasnije nedostatak ozonskog omotača će omogućiti opasno visoka razina UV zračenja sa Sunca do površine. Srećom za nas, kisik počeo graditi u atmosferi oko 2,5 milijarde godina, tijekom koje se naziva oksigenacija Veliki događaj. Mi smo dugo nisam razumjela to biti povezana s početka fotosinteze obavlja cijanobakterije ("plavo-zelene alge" u govoru), proces koji oslobađa kisik. No, fotosinteza ne govori cijelu priču, čini se da drugi čimbenici u igri.

Geochemists dugo zbunjeni nad mogućnostima. Znajući da fotosinteza prethodila Velikom oksigenacije događaj neki iznos, istraživanja bio je usmjeren na potencijalne odbojnika koji bi mogli imati zaključane kisika i spriječiti nakupljanje u atmosferi. Nekoliko mineralnih reakcije su identificirani kao uvjerljivo krivce, ali mjerenja sumpor izotopa su dali neke od tantalizing dokaza.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar