petak, 14. listopada 2011.

Da li pušenje trave vam dati blues? On svibanj biti u genima

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Tu je niz kontroverznih istraživanja koja su povezana dugoročno marihuane s različitim oblicima mentalne bolesti (uključujući barem jedan smo pokriveni ). Međutim, učinci kratkotrajnu uporabu općenito, čini se prilično manje. No, nova studija nizozemskih tinejdžera sugerira da uporabe kanabisa može biti povezana s početka simptoma povezanih s depresijom, ali samo ako tinejdžeri provode određene genetske predispozicije.

Postoji niz razloga za liječenje ovaj rezultat skeptically. Brojevi su male, postoji mnogo potencijala čimbenika, statistička analiza koristi je prilično neuobičajeno, a posebno genetska varijanta ima dugu povijest kontroverznih udruga s različitim osobine ponašanja. No, autori potvrdio njihov rad na drugi stanovnika, koji barem sugerira studija vrijedi praćenje.

Autori nove studije pokazuju da je povijest istraživanja u potrazi povezanost između depresije ponašanja i uporabe kanabisa, ali rekord je vrlo mješoviti. Oni su tada predložiti moguće objašnjenje za zbunjenost: kanabis može izazvati ove simptome, ali samo unutar tih genetski predisponirani da odgovori na taj način.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar