srijeda, 22. lipnja 2011.

Tanki sloj premaza čini vječni energije piezoelektrični mogućnost

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/22/thin-film-coating-makes-everlasting-energy-a-piezoelectric-possi/:
Budimo iskreni, to nije velika tajna da smo ponestaje mrtvih dinosaura za gorivo našim životima. A s nedavnim prirodnim katastrofama dokazuje atomsku energiju nije ono što bih nazvati "sigurnim", to je dobra stvar istraživači dolje na RMIT University u Melbourneu su teško na poslu figuring out kako vas pretvoriti u self-održiv energije izvor. Ženili piezoelectrics s tankim filmom mikročip premaza, te znanstvenici Down Under su po prvi put identificirala samo koliko je energije tlak može generirati. To svakako nije prvi put tech je stavljen na korištenje - Orange UK radili nešto slično, iako bulkier, za Glastonbury festu svake godine. Koje su neke praktične koristi, pitate? Zamislite teretanu Powered by moru vježba-hrčci, svaki za proizvodnju energije iz značajnih nogama svojim nogama. Znatiželjni više? Pokušajte pejsmejker koji radi isključivo na krvni tlak, ili laptop naplaćuje kopanjem iz Facebook ažuriranja. Tko zna, možda čak i RIM može staviti to koristiti u svojoj sljedećoj Oluja. Samo sayin '.

Tanki sloj premaza čini vječni energije piezoelektrični mogućnost prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 22. lipnja 2011 02:16:00 EST. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PhysOrg | izvor RMIT University u Melbourneu | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar