utorak, 15. studenoga 2011.

Pitajte Slashdot: Izgradnja Pomoćne uređaj za čitanje?

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/EOk6HcIvd9M/ask-slashdot-building-an-assistive-reading-device:


RulerOf piše: "Prije nekoliko godina, moja djevojka je djed bio s dijagnozom makularna degeneracija. Otada, on je imao sve više problema sa svakodnevnim aktivnostima. Dok je njegova supruga i obitelj su u mogućnosti da mu pomogne s većinom stvari, u dobi od 88 i bez puno života prijatelji otišli, on je skupo nedostaje sposobnost čitanja tiskanom tekstu. On je bio u mogućnosti da biste dobili po neko vrijeme s lupe i druge osnovne pomagala, ali sada i oni ne pomažu. Nedavno, lokalne klinike koja je specijalizirana u liječenje nisko-vida i slijepe osobe ga svjesni i pokazao mu nekoliko pomoćne uređaji za očitavanje koji uspješno mu je dopustio čitati. Spomenuo je to članovima njegove obitelji, a kada sam pričao o tome, mislio sam da su ti uređaji zvučalo kao da nisu bili puno više od kamere priključen na LCD monitor ili televizor s malo posebnog softvera bačen u mix. " (Čitajte ispod za više.)

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

1 komentar:

  1. If you don’t know how to Bitcoin Cash Is Repeating Bitcoin's Mistakes in Hitbtc, you can take stepwise assistance from the phenomenal professionals by dialing Hitbtc customer care number 1-833-228-1682 immediately. The experts provide 24*7 skilled and polished assistance to the users. They will listen to your query first and accordingly will frame finest and accessible solutions so users can easily implement them in the most hassle-free manner.

    OdgovoriIzbriši